Barion fizetés bekapcsolása Innvoice számlázázóprogramban

Innen: Barion Dokumentáció
A lap korábbi változatát látod, amilyen Veresa (vitalap | szerkesztései) 2016. május 27., 14:26-kor történt szerkesztése után volt. (1. Lépés: Barion regisztráció)
Jump to navigation Jump to search

Az InnVoice számlázóprogramban kényelmesen, nagyjából öt perc alatt, mindenféle programozói tudás nélkül bekapcsolható a Barion, mint fizetési lehetőség. Bariont elfogadni ráadásul rendkívül kedvező:

1. Lépés: Barion regisztráció

Ha szeretnéd, hogy a vásárlóid bankkártyával, vagy Barion e-pénztárcával is ki tudják egyenlíteni Innvoice számlájukat, mindenek előtt nyiss egy Barion tárcát! Ezt egy perc alatt megteheted a secure.barion.com oldalon. Válaszd ki, hogy magánszemélyként, vagy cégként regisztrálsz (amennyiben cégként kereskedsz, érdemes értelemszerűen a céges regisztrációt választani), töltsd ki a regisztrációs űrlapot, és a nagy részén már túl is vagy. Fontos: Az email címet később nem tudod majd módosítani, mivel ez lesz a Barion tárcád azonosítója is egyben.

Barreg.png

Ezután kapsz egy e-mailt az aktivációs linkkel. Aktiváld a tárcád, és már kész is vagy az első lépéssel! Fontos: A biztonsági kérdésre adott választ jól gondold meg! Ha elfelejted a jelszót, akkor enélkül nem fogsz tudni hozzáférni Barion tárcádhoz!

2. Lépés: Barion elfogdóhely létrehozása

A Barion fizetés bekapcsolásához létre kell hoznod egy Barion elfogadóhelyet a tárcádban.

Rsmrtmerch.png

A https://secure.barion.com oldalon való bejelentkezést követően válaszd a "Elfogadóhely kezelése" menüpontot, majd az " Elfogadóhely létrehozása" gombra kattintva az űrlapon a következőket kell megadnod:

  • Elfogadóhely neve: amikor vásárolnak nálad és Barionnal fizetnek, a Barion fizetési oldalon ez jelenik meg a felhasználónak, mint az elfogadóhely neve, ahol vásárolnak.
  • Elfogadóhely url-je: ha van saját domained, értelemszerűen az, ha nincs, alapbeállításként a http://www.innvoice.hu, ahol a számlázóprogramod üzemel.
  • Elfogadóhely visszahívási URL-je: maradjon üres.
  • Elfogadóhely visszatérési URL-je: add meg a www.innvoice.hu webcímet.
  • Elfogadóhely leírása: add meg az elfogadóhelyed rövid leírását, pl. "Használt hangszer kereskedés". Minimum 20, maximum 200 karakter.
  • Elfogadóhely avatarja: egy maximum 2 MB méretű képet tölthetsz fel, 200x200 pixelesre lesz átméretezve. Amikor vásárolnak nálad és Barionnal fizetnek, a Barion fizetési oldalon ez jelenik meg a felhasználónak.
  • Elfogadóhely kategóriája: válaszd ki az elfogadóhelyed kategóriáját, többet is választhatsz!
Elfglth.png

Az űrlap kitöltése után kattints az Új elfogadóhely létrehozása gombra, és készen is vagy a második lépéssel! Az új elfogadóhelyedet megvizsgáljuk, és amennyiben mindent rendben találunk, engedélyezzük (erről, vagy az esetleges elutasítás okáról e-mailben és a Barion tárcádban is értesítünk). Az elfogadóhely jóváhagyása akár fél óra alatt, de egy munkanapon belül megtörténik.

3. Lépés: Beállítás az Innvoice felületen

Ha ezeken túl vagy, be kell kapcsolnod a Barion fizetési lehetőséget az InnVoice számlázóprogramban is. Bejelentkezés után válaszd jobbra fent a Fogaskerék / Külső kapcsolatok / Fizetési szolgáltatók menüpontot, majd add hozzá a Barion tárcádat.

31.png

Az InnVoice által kínált lehetőségek közül válaszd a Barion-t (mindjárt az első fül):

32.png

Add meg a bejelentkező e-mail címed és alatta a Titkos azonosító mezőben az Elfogadóhely titkos azonosítóját (POS Key). Ez utóbbit a Barion felületen az Elfogadóhelyek alatt az elfogadóhelyed adatlapján (A Részletek gombra kattintva találod):

Smrtmerchdetails.png
SmrtmerchPOSkey 001.png

További teendőd nincsen, amint az elfogadóhelyedet jóváhagytuk, a vásárlók máris kiegyenlíthetik Barionnal is a számlákat!

További információkat az Innvoice oldalán találsz: http://www.innvoice.hu/web/barion/.