Barion Smart Gateway bekapcsolása webshoptulajdonosoknak

Innen: Barion Dokumentáció
A lap korábbi változatát látod, amilyen Veresa (vitalap | szerkesztései) 2016. május 27., 15:02-kor történt szerkesztése után volt. (1. Lépés: Barion regisztráció)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Jump to navigation Jump to search

A Barion Smart Gateway bármely webshopba egyszerűen integrálható. Mára akár fejlesztők bevonása nélkül is, ráadásul személyes találkozás nélkül, otthonról bekapcsolhatod a kártya és e-pénz elfogadására is alkalmas fizetőkaput. Üzleti információk: https://www.barion.com/smartgateway. Amennyiben bérelhető webshopod van, látogass el a Bérelhető webáruházak Barion bankkártyás fizetéssel oldalunkra, ahol megtalálod az összes olyan rendszert, ahol elérhető a Barion.

Fontos!

Érdemes tesztelni a rendszert, hogy vásárlóitok csak jó tapasztalatokkal gyarapodjanak. Létrehoztunk egy tesztkörnyezetet, ami teljesen úgy működik, ahogy az éles. Itt érhetitek el: http://test.barion.com.

1. Lépés: Barion regisztráció

Ha szeretnéd, hogy a vásárlóid Barionnal is tudjanak fizetni webshopodban, mindenek előtt nyiss egy Barion tárcát! Ezt egy perc alatt megteheted a barion.com oldalon. Válaszd ki, hogy magánszemélyként, vagy cégként regisztrálsz (amennyiben cégként kereskedsz a webshopodban, érdemes értelemszerűen a céges regisztrációt választani), töltsd ki a regisztrációs űrlapot, és a nagy részén már túl is vagy.Fontos: Az e-mail címet később nem tudod majd módosítani, mivel ez lesz a Barion tárcád azonosítója is egyben.

Barreg.png

Ezután kapsz egy e-mailt az aktivációs linkkel. Aktiváld a tárcád, és már kész is vagy!

2. Lépés: Barion elfogadóhely létrehozása

A Barion fizetés bekapcsolásához létre kell hoznod egy Barion elfogadóhelyet a tárcádban. Bejelentkezés után a baloldali menüben kattints az Elfogadóhely kezelése menüpontra. Ha ide beléptél, az Elfogadóhely létrehozása gombra kattintva az űrlapon a következőket kell megadnod:

  • Elfogadóhely neve: amikor vásárolnak nálad és Barionnal fizetnek, a Barion fizetési oldalon ez jelenik meg a felhasználónak, mint az elfogadóhely neve, ahol vásárolnak.
  • Elfogadóhely url-je: a saját domained, tehát a webshop címe, pl.: http://www.barionshop.com
  • Elfogadóhely visszahívási URL-je: ezt a fejlesztő, vagy az integrátor adja meg, ide a fizetés megtörténtéről küldünk információt. (Üresen hagyható.)
  • Elfogadóhely visszatérési URL-je: ide irányítjuk fizetés után a felhasználót, ezt is a fejlesztő vagy az integrátor adja meg, de lehet ez is a webshop címe.
  • Elfogadóhely leírása: add meg az elfogadóhelyed rövid leírását, pl. "Használt hangszer kereskedés". Minimum 20, maximum 200 karakter.
  • Elfogadóhely avatarja: egy maximum 2 MB méretű képet tölthetsz fel, 200x200 pixelesre lesz átméretezve. Amikor vásárolnak nálad és Barionnal fizetnek, a Barion fizetési oldalon ez jelenik meg a felhasználónak.
  • Elfogadóhely kategóriája: válaszd ki az elfogadóhelyed kategóriáját, többet is választhatsz!
Elfogad.png

Az űrlap kitöltése után kattints az Új elfogadóhely létrehozása gombra, és készen is vagy! Az új elfogadóhelyedet megvizsgáljuk, és amennyiben mindent rendben találunk, engedélyezzük (erről, vagy az esetleges elutasítás okáról e-mailben és a Barion tárcádban is értesítünk). Az elfogadóhely jóváhagyása akár fél óra alatt, de egy munkanapon belül megtörténik. Az e-mail-ben található titkos azonosítóra szükséged lesz a következő lépéshez.

3. Lépés: A webshop összekapcsolása a Barion elfogadóhellyel

Ahhoz, hogy összekapcsold a webshopodat a Barion fizetési rendszerével, szükséged lesz egy fejlesztő bevonására, vagy egy a webshoprendszerhez elkészített modulra, pluginre. Vannak bérelhető webáruházak is, ahol a Barion fizetés azonnal bekapcsolható.