Barion FAQ

Innen: Barion Dokumentáció
A lap korábbi változatát látod, amilyen MonostoriZs (vitalap | szerkesztései) 2018. július 5., 12:22-kor történt szerkesztése után volt. (Van díja a megszüntetésnek?)
Jump to navigation Jump to search
 • Tervezet
 • Üzlet
 • Informatika
 • Pénzügy
 • Jog
 • 80%
 • Online elfogadó
 • Mobil elfogadó
 • Pénztárgép
 • Feltöltés
 • Piactér
 • Nonprofit
 • Parkolas

Tartalomjegyzék

Ötletláda

Hiányolsz valamely funkciót; szerinted máshogy kényelmesebb lenne; problémád van; esetleg kérdésed, amire nem találtál választ az oldalon? Itt hagyhatsz üzenetet részünkre: Ötletláda


Regisztráció

Hogyan lesz Barion tárcám?

Barion tárcád létrehozásához mindössze egy rövid regisztrációra van szükséged. Add meg az e-mail címed, válassz egy jó erős jelszót, pipáld ki, hogy elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket és a Kondíciós Listát, majd kattints a Regisztrálok gombra! Ezután küldünk neked egy e-mailt, amiben megtalálod az aktivációs linket. Katt rá, és megnyílik az aktivációs oldal. Itt egy listából válassz egy biztonsági kérdést, add meg rá a választ, kattints az Aktiválom a tárcámat gombra, és készen is vagy – nincs más dolgod, jelentkezz be!

Fontos! A biztonsági kérdésre adott választ jól jegyezd meg, mert a későbbiekben kelleni fog például jelszómódosításkor, illetve egyéb, fokozott azonosítást igénylő esetekben is szükséged lehet rá!

Mennyibe kerül új Bariont regisztrálni?

Semmibe. A regisztráció ingyenes, és az is marad!

Mit jelent a „Nem adok meg több adatot, anonim akarok maradni” opció?

Ahhoz, hogy magánszemélyként Barionod legyen, tényleg csak egy e-mail címre és jelszóra van szükséged. Ezen felül kötelező jelleggel nem is kérünk mást, tehát gyakorlatilag anonim vagy a Barionban. Opcionálisan azonban megadhatsz több személyes adatot (neved, címed, születési éved, stb.), ami a későbbiekben előnyös lehet számodra: például egy webshopban történő vásárláskor a webshopok automatikusan átvehetik a szállítási címed, életkorod vagy egyéb itt megadott adataid, hogy ezáltal még egyszerűbbé tegyék számodra a vásárlást.

Mi a különbség a Magánszemély, Cég és Non-Profit szervezet regisztrációja között?

Ha cégként vagy non-profit szervezetként regisztrálsz, az e-mail címeden és jelszavadon túl meg kell adnod más, céges adatokat is, mert a szerződéses jogviszony során kezelendő adatkör eltérő. Ezen felül fontos, hogy más díjak vonatkoznak a magánszemélyekre és szervezetekre, melyeket a Kondíciós listában is megtekinthetsz.

Mikor érdemes Cégként regisztrálnom?

Abban az esetben javasoljuk ezt a regisztrációs formát, ha üzleti célra tervezed használni a Bariont, például szeretnéd, ha a webshopodban vagy fizikai boltodban Barionnal lehetne fizetni. Az ilyen fizetés teljesen egyenértékű a készpénzes vagy bankkártyás fizetéssel, és a céges Barion tárcádba érkező bevételeket ugyanolyan egyszerűen tudod könyvelni.

Fontos! Az email címet később nem tudod majd módosítani, mivel ez lesz a Barion tárcád azonosítója is egyben.

A regisztráció után nem kaptam meg az aktivációs e-mailt, mit tegyek?

Ha bármilyen okból nem kaptam meg az e-mailt (pl. tele van a postafiókod, vagy valamiért a levélszemétbe került) vagy véletlenül kitörölted, lehetőség van az aktivációs e-mail újraküldésére. Ehhez próbálj meg belépni az e-mail címeddel és jelszavaddal a Barion főoldalán. A rendszer ilyenkor figyelmeztet, hogy a tárca még nincs aktiválva, és egyben felajánlja az aktivációs e-mail újraküldését.

Kaptam egy e-mailt a Bariontól, hogy valaki pénzt küldött nekem, ez mit jelent, mit kell tennem?

Az e-mailt azért kaptad, mert egy ismerősöd Barionnal szeretne pénzt küldeni neked, de a kedvezményezett fél, vagyis a Te e-mail címeddel még nem regisztráltál Barion tárcát. Ahhoz, hogy a pénzt megkapd, regisztrálnod szükséges a Barionba. Ehhez kattints az e-mailben lévő linkre, válaszd ki a regisztráció fajtáját, majd töltsd ki a regisztrációs űrlapot – innen minden ugyanúgy megy, mint a „sima” regisztrációnál. Az aktiválást követően rögtön jóvá is írjuk a neked küldött pénzt a Barion tárcádban.

Fontos! Az átvételre csak a pénzküldést követő egy hétben van lehetőséged. Ha ez idő alatt nem regisztrálsz, úgy az összeget visszaküldjük a küldőjének.

Tipp: Amennyiben a Barion rendszerben korábban már regisztráltál, de ehhez egy olyan e-mail címet használtál, ami eltér az ismerősöd által megadottól, úgy a rendszer a pénzátvétel során lehetőséget biztosít arra is, hogy abba a tárcádba kérd a pénzt. Így nem szükséges újabb Barion tárcát regisztrálnod.

Ügyfélszolgálat

Telefonos ügyfélszolgálat

Telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06-1-464-7099-es telefonszámon éred el munkanapokon 9:00-17:00 és csütörtökön 10:00-18:00 óra között.

Írhatsz is nekünk a [email protected] e-mail címre vagy üzenhetsz nekünk közvetlenül a barion tárcádból, a Segítség menüpont Új észrevétel form kitöltésével és beküldésével.

Személyes ügyfélszolgálat

Irodánk címe: 1117 Budapest, Infopark sétány 1. 5. emelet

Nyitvatartásunk: munkanapokon 8:00-16:00 óráig

Amennyiben személyesen ugranál be hozzánk, előtte kérlek hívj minket, hogy ne kelljen várakoznod :).

Feltöltés

Hogyan tudom feltölteni a Barion tárcám?

Barion tárcád háromféleképpen tudod feltölteni: Banki átutalással, bankkártyával és készpénz befizetéssel. A banki átutalás csak banki időben, azaz munkanapokon, munkaidőben működik. A kártyás feltöltés a legkényelmesebb, a nap 24 órájában, hétvégén is megy. A rendszer egyenlőre csak magyar bankok által kiadott bankkártyákat fogad el. Készpénzt a CIB Bank pénztáraiban tudsz befizetni, személyi igazolvány felmutatásával, nyitvatartási időben. A feltöltéshez szükséges pontos instrukciókat, valamint a hozzád legközelebb lévő készpénzes feltöltőpontok térképét a Barion tárcádon belül, a Feltöltés gomb megnyomása után éred el.

Mennyibe kerül feltölteni a Barion tárcám?

Ha banki átutalással töltöd fel, mi semmilyen díjat nem vonunk tőled, de az utalásnál felmerülhet némi banki költséged. A készpénzes befizetésre, illetve külföldi bankszámláról történő feltöltésre vonatkozó díjainkat itt találod.

Hogyan tudom feltölteni a Barion tárcám banki átutalással?

A banki átutalást intézheted az internetbankodban vagy személyesen, bankfiókban. Az átutaláshoz az alábbi adatokat szükséges megadnod:

 • Kedvezményezett neve: Barion Payment Zrt.
 • Kedvezményezett számlaszáma: 10700024-49737509-55000000 (HUF feltöltéshez)
 • Kedvezményezett számlaszáma: 10700024-49737509-55100007 (EUR feltöltéshez)
 • Kedvezményezett számlaszáma: 10700024-49737509-55200004 (USD feltöltéshez)
 • Összeg: értelemszerűen, amennyivel fel szeretnéd tölteni a Barion tárcád
 • Közlemény: ide a feltöltőkódodat írd be!

FONTOS: a feltöltőkódodat pontosan add meg, mert ez alapján azonosítjuk a tárcád! A feltöltőkódodat megadhatod egyben, hármas tagolásban, vagy akár kötőjelekkel, tehát ezek például mind jók: 426014227, 426 014 227, 426-014-227.

FIGYELEM! Egyes hazai bankok (pl. MKB Bank) esetén az e-mail cím nem működik, ezért a feltöltőkódod add meg!

Banktól függően kérhetnek még más adatot is, de azok nem lényegesek.

Hogyan tudom feltölteni a Barion tárcám készpénzzel?

A CIB bankfiókjaiban készpénzbefizetéssel is fel tudod tölteni a tárcád, ennek díja feltöltésenként 100,-Ft. Feltöltőhely-keresőnkkel keresd meg a hozzád legközelebbi CIB fiókot, majd a fiókban a sorszámkiadónál válaszd a Pénztári műveleteket (amennyiben az ügyintéző nem értené, hogy mit is szeretnél feltölteni, akkor használd a folyamat hivatalos megnevezését: készpénzbefizetés letéti számlára. Ez alapján az ügyintéző azonnal tudni fogja, hogy hol keresse a feltöltést.)! Amikor sorra kerülsz, a következő adatokat add meg a készpénzbefizetéshez:

 • Kedvezményezett neve: Barion Payment Zrt.
 • Kedvezményezett számlaszáma: 10700024-49737509-55000000
 • Összeg: értelemszerűen amennyivel fel akarod tölteni a Barionod
 • Közlemény: az e-mail címed VAGY a feltöltőkódodat add meg

FONTOS: az e-mail címedet vagy feltöltőkódodat pontosan add meg, mert ez alapján azonosítjuk a tárcád! A feltöltőkódodat megadhatod egyben, hármas tagolásban, vagy akár kötőjelekkel, tehát ezek például mind jók: 426014227, 426 014 227, 426-014-227.

Hogyan tudom feltölteni a Barion tárcám külföldi bankból?

A banki átutalást az internetbankodban vagy személyesen, bankfiókodban is intézheted. Az átutaláshoz többféle adatok kérhetnek, ezek a következőek lehetnek:

 • Kedvezményezett neve: Barion Payment Zrt.
 • Kedvezményezett IBAN számlaszáma: HU29 1070 0024 4973 7509 5500 0000
 • Kedvezményezett címe: H-1117 Budapest, Infopark sétány 1., Infopark "I" building
 • Kedvezményezett bankja: CIB Bank Zrt., H-1027 Budapest, Medve utca 4-14.
 • Kedvezményezett SWIFT kódja: CIBHHUHB
 • Összeg: értelemszerűen amennyivel fel akarod tölteni a Barionod
 • Közlemény: ide az e-mail címed VAGY a feltöltőkódodat írd be

FONTOS: az e-mail címedet vagy feltöltőkódodat pontosan add meg, mert ez alapján azonosítjuk a tárcád! A feltöltőkódodat megadhatod egyben, hármas tagolásban, vagy akár kötőjelekkel, tehát ezek például mind jók: 426014227, 426 014 227, 426-014-227.

Mennyi idő alatt érkezik meg a pénz a Barion tárcámba, ha banki átutalással töltöm fel?

A Barion tárcádban akkor írjuk jóvá a pénzt, amikor az átutalás megérkezik a mi bankszámlánkra. Ennek ideje minden esetben az utalásban érintett bankok elszámoló rendszereinek sebességétől függ. Ha CIB-es bankszámláról utalsz, a pénz pár percen belül megérkezik függetlenül attól, hogy mikor történik az utalás (0-24). Ha más belföldi számlaszámról munkanapokon reggel 7:30 és délután 15:30 között utalsz, úgy az 4 órán belül, egyéb esetben a következő munkanap reggelén érkezik meg. Ha külföldi számlaszámról utalsz, a teljes átfutási idő akár 3-5 munkanap is lehet.

Mennyi idő alatt érkezik meg a pénz a Barion tárcámba, ha készpénzzel töltöm fel?

Ha a befizetés hétköznap reggel 8 és este 8 között történik, pár percen belül, egyéb esetben a következő munkanapon érkezik meg.

Barion tárcám külföldi utalással vagy készpénzzel töltöttem fel, de kevesebbel nőtt az egyenlegem, miért?

A külföldi utalások esetén a bankok az utalás fajtájától függően gyakran az utalt összegből vonják le a tranzakciós díjakat, ezáltal kevesebb összeg érkezik a számlánkra. A jóváírt összegre ezen kívül hatással vannak a devizanemek konvertálásának tranzakciós költségei és az ilyen feltöltésekre vonatkozó díjaink is. Utóbbiakat itt találod.

Barion tárcám külföldi utalással vagy készpénzzel töltöttem fel, de kevesebb lett az egyenlegem, miért?

Ez valószínűleg azért következett be, mert a jóváírt összeg, kevesebb volt a feltöltési díjnál. A feltöltésre vonatkozó díjainkat itt találod.

Feltöltöttem a Barionom, de nem érkezett meg a pénz, pedig már meg kellett volna, mit tegyek?

Ha a leírások szerint már meg kellett volna érkeznie a pénznek, vedd fel velünk a kapcsolatot a Barionod Segítség menüpontjában, és utánajárunk! Ha feltöltöd a bizonylatot a készpénzbefizetésről vagy banki átutalásról, azzal megkönnyíted a munkánkat!

Pénzküldés

Hogyan tudok pénzt küldeni Barionnal?

Válaszd a Pénzküldés menüpontot, írd be, hogy kinek küldöd, majd add meg a küldendő összeget! Kedvezményezettnek megadhatsz tetszőleges e-mail címet. Opcionálisan egy közleményben megadhatod még azt is, hogy miért küldöd az összeget. A tranzakció végrehajtását végül egy áttekintő ablakban hagyhatod jóvá illetve utasíthatod el. A funkció használata olyan egyszerű, mintha készpénzzel fizetnél egy barátodnak vagy egy boltban.

Tudok pénzt küldeni olyannak, akinek még nincs Barionja?

Igen, tudsz, ugyanis a pénzküldésnek egyáltalán nem előfeltétele, hogy a kedvezményezettnek már legyen Barion tárcája. Tehát függetlenül attól, hogy a kedvezményezett regisztrált-e már korábban a Barionba, a Pénzküldés oldalon egyszerűen add meg az e-mail címét, és küldd el neki a pénzt. A címzett ilyenkor e-mailben értesül, hogy pénzt küldtél neki, és az e-mailben megadott linken egy perc alatt regisztrálhat, ami után a tárcájában már látni is fogja az általad küldött pénzt. Fontos! Erre csak a pénzküldést követő egy hétben van lehetősége. Ha ez idő alatt nem regisztrál, úgy az összeget visszaküldjük neked.

Van díja a pénzküldésnek?

A pénzküldésnek nincs, és nem is lesz díja. Ha azonban cégnek vagy non-profit szervezetnek 1 000,-Ft-nál nagyobb összeget küldesz, neki felszámítunk egy 50,-Ft-os díjat, amelyet a küldött összegből vonunk le.

Hol látom, hogy a kedvezményezett felvette-e a neki küldött pénzt?

Válaszd a Történet menüpontot, ahol az összes korábbi tranzakciódat láthatod. Az adott tranzakció részleteinél kiderül, hogy az illető felvette-e már a pénzt (kézbesítve), függőben van-e még, és ha igen, meddig veheti át, vagy sikertelen lett a tranzakció, azaz letelt a rendelkezésére álló egy hét.

Mit tegyek, ha rossz e-mail címre küldtem pénzt?

Ha rossz e-mail címet adtál meg, az összeget a pénzküldés után egy héttel visszaküldjük neked. Abban az esetben, ha az e-mail cím létezik, és egy ismeretlen felveszi a pénzt, vagy már volt Barionja, javasoljuk, hogy e-mailben vedd fel vele a kapcsolatot a helyzet tisztázása végett.

Mennyi idő múlva érkezik meg a Barionnal küldött pénz?

Ha a címzett rendelkezik Barion tárcával, úgy az összeg a tranzakció jóváhagyásakor azonnal megérkezik hozzá. Ha olyannak küldesz pénzt, akinek még nincs Barion tárcája, ő akkor kapja meg azt, amikor beregisztrál, és aktiválja a tárcáját.

Pénzfogadás

Kaptam egy e-mailt, hogy valaki pénzt küldött nekem Barionnal és regisztráljak, ez mit jelent?

A Barionban lehetőség van olyannak is pénzt küldeni, akinek még nincs Barionja. Ahhoz, hogy a pénzt felvedd, az üzenetben található linken regisztrálnod szükséges. A regisztrációs folyamatról bővebbem olvashatsz a Regisztráció fejezetben!

Kaptam egy e-mailt, hogy valaki pénzt küldött nekem Barionnal és regisztráljak, pedig már van Barion tárcám, mit tegyek?

Ez olyankor fordulhat elő, ha az ismerősöd nem arra az e-mail címedre küldte a pénzt, amivel a Barionba regisztráltál. A pénz átvételéhez kattints a levélben található linkre, majd ott válaszd azt a lehetőséget, hogy meglévő Barion tárcádba kéred a pénzt – ezután add meg az e-mail címed és a jelszavad, és már a tiéd is a pénz!

Van díja a pénz fogadásának?

Amennyiben magánszemélyként regisztráltál, nincs, és nem is lesz. Ha azonban cégként vagy non-profit szervezetként regisztráltál, és 1 000,-Ft-nál nagyobb összeget kapsz, felszámítunk egy fix 50,-Ft-os díjat, melyet a fogadott összegből vonunk le.

Hol látom, hogy pénzt kaptam?

Ha bárki pénzt küld neked, erről e-mailben értesítünk. Bejelentkezés után a Történet oldalon a pénzküldés részleteit is megtekintheted.

Mennyi idő múlva kapom meg a Barionnal küldött pénzt?

Ha már rendelkezel Barion tárcával, úgy az összeg a tranzakció kiadásakor azonnal megérkezik hozzád.

Vásárlás

Hogyan tudok Barionnal fizetni egy webshopban?

Ha egy webshopban ha a fizetési lehetőségek közül a Bariont választod (és miért ne tennéd?) a biztonságos Barion fizetési oldalra jutsz. Miután leellenőrizted a vásárlás részleteit (pl. hogy milyen termékeket, szolgáltatásokat fogsz megvásárolni, rendben van-e az ár). Ha mindent rendben találsz, mehet a fizetés. Ha már Barion ügyfél vagy, e-mail címed és jelszavad segítségével be tudsz lépni, és bankkártyáid egyikéről, vagy előre feltöltött Barion egyenlegedről fizethetsz. Ha még nem vagy Barion ügyfél (ejnye, ejnye) akkor bankkártyád adatainak megadásával tudsz fizetni, és a végén lehetőséged van beregisztrálni. A regisztráció nem kötelező, de megéri, mert ingyenes és soha többé nem kell bepötyögnöd a kártyád adatait.

Tipp: A vásárlást bármikor megszakíthatod a Mégsem gombra kattintással.

Van díja a vásárlásnak Barionnal?

A vásárló számára nincs, és nem is lesz. A kereskedők fizetnek egy szerény díjat, ami fedezi a bankkártya feldolgozás költségét. Több csomagunk van, ezeket mindig az aktuális kondíciós list tartalmazza.

Mennyi ideig tart a vásárlás Barionnal?

A vásárlás összege gyakorlatilag akkor érkezik meg a webshophoz, amikor Te a megerősítő ablakban az Fizetek gombra kattintasz – olyan, mintha készpénzzel fizetnél valakinek a pénztárcádból.

Ha Barionnal fizetek, mentesülök a tranzakciós illeték alól?

Igen! A Barionon belüli tranzakciókra nem vonatkozik a tranzakciós illetékről szóló törvény, ezért lehetséges, hogy a legtöbb tranzakció díjmentes, vagy nagyon kedvező díjazású.

Hogyan tudom megnézni, hogy mit vásároltam Barionnal?

Bejelentkezés után a Történet menüpontban megtekintheted az összes korábbi tranzakciódat, így a vásárlásaidat is. Az adott tranzakció részleteinél az eladón, az összegen és a dátumon túl láthatod a megvásárolt termékeket, szolgáltatásokat is. Fontos! Nem minden webshop adja át ezeket az adatokat, így ebben az esetben sajnos nem elérhető a vásárolt termékek, szolgáltatások listája.

Vásárlásért kapott pénz fogadása

Hogyan válhatok Barion elfogadóhellyé?

Ha szeretnéd, hogy a vásárlóid fizethessenek nálad, létre kell hoznod egy Barion elfogadóhelyet, és azt integrálni szükséges a webshopodba. Az elfogadóhely létrehozásáról lejjebb bővebben olvashatsz és itt találod a az integrációhoz szükséges technikai leírást.

Kevesebb vagy semmi fejlesztés sem szükséges, ha használod partnereink megoldását:

Hogyan tudok Barion elfogadóhelyet létrehozni?

Elfogadóhely létrehozásához válaszd a Funkciók közül az Elfogadóhely kezelése menüpontot. Az Elfogadóhely létrehozása gomb kattintása után az alábbi adatokat szükséges megadnod:

 • Elfogadóhely neve: fizetéskor ez jelenik meg a felhasználónak, mint az elfogadóhely neve,
 • Elfogadóhely URL-je: ez értelemszerűen az elfogadóhely címe; ha nem adsz meg protokollt, az automatikusan http lesz,
 • Elfogadóhely visszahívási URL-je: ez egy olyan szerviz az elfogadóhelyed oldalán, amire a Barion rendszer a tranzakciókkal kapcsolatos információkat küldi,
 • Elfogadóhely visszatérési URL-je: erre az oldalra irányítjuk a felhasználót a vásárlási folyamat végén, vagy bizonyos hibák esetén,
 • Elfogadóhely leírása: pl. "Használt hangszer kereskedés",
 • Elfogadóhely avatarja: egy maximum 2 MB méretű képet tölthetsz fel, ami 200x200 pixelesre méretezünk át,
 • Elfogadóhely kategóriája: a tevékenységed, árusított termékek alapján sorold be az elfogadóhelyed akár több kategóriába.

Ha minden szükséges adatot megadtál, kattints az Új elfogadóhely létrehozása gombra! A rendszer akár több elfogadóhely létrehozását is lehetővé teszi.

Fontos! Az új Barion elfogadóhelyedet az indulása előtt megvizsgáljuk, és amennyiben mindent rendben találunk, engedélyezzük, így a vásárlóid már fizethetnek is nálad Barionnal. Az engedélyezésről vagy az esetleges elutasításról és annak okáról e-mailben és a Barion tárcádban is értesítünk.

Tipp: Ne felejtsd el a webshopodba/weoboldaladra kitenni a Barion logót és jelezni a vásárlóknak, hogy már Barionnal is tudnak fizetni nálad.

Hogyan tudom módosítani Barion elfogadóhelyemet?

Elfogadóhely módosításához válaszd a Funkciók közül az Elfogadóhely kezelése menüpontot. Itt az összes elfogadóhelyedet látod egy listában. Az elfogadóhely adatainak módosítását a Módosítom gombbal kezdeményezheted.

Fontos! Amennyiben *-gal jelölt mezőt módosítasz, a módosítást megvizsgáljuk. A kivizsgálás alatt az elfogadóhelyed a korábbi adatokkal fog működni. Amennyiben mindent rendben találunk, a módosítást engedélyezzük, és az elfogadóhelyed az új adatokkal üzemel tovább. Az engedélyezésről vagy az esetleges elutasításról és annak okáról természetesen ilyenkor is értesítünk e-mailben és a Barion tárcádban is.

Mi a teendő, ha ideiglenesen szeretném szüneteltetni a webshopomat illetve a Barionnal való fizetést?

Ha bármilyen okból nem tudsz egy ideig a webshopoddal foglalkozni, vagy szüneteltetni szeretnéd a Barionnal fizetést, a Barion elfogadóhelyet bármikor bezárhatod ideiglenesen. Ezt szintén a Funkciók között az Elfogadóhely kezelése menüpontban kérheted az Ideiglenesen bezárom gombbal. A szüneteltetési igényed csak a művelet megerősítése után jut érvényre. Amennyiben később újra ki szeretnéd nyitni a webshopod, illetve újra lehetővé kívánod tenni a Barionnal való fizetést, azt a Elfogadóhely kezelése oldalon, az Újranyitom gombbal teheted meg.

Mi a teendő, ha végleg be kívánom zárni a webshopomat, illetve meg szeretném szüntetni a Barionnal való fizetést?

Az Elfogadóhely kezelése menüpontban bármelyik elfogadóhelyedet véglegesen megszüntetheted, a Megszüntetem gombbal. A megszüntetési igényed csak a művelet megerősítése után jut érvényre.

Fontos! Ha az elfogadóhelyed megszünteted, azt már semmilyen esetben sem tudod újranyitni!

Meg tudom nézni egy Barion elfogadóhelyem forgalmát?

Igen, meg tudod. Az Elfogadóhely kezelése menüpontban a Forgalom gombra kattintva éred el az adott elfogadóhely forgalmi adatait, úgymint az elfogadóhelyen történt vásárlásokat és az esetleges vonatkozó díjakat. Az elfogadóhely forgalmi kimutatását itt akár több fájlformátumban le is töltheted.

Hogyan könyveljem a Barionnal fizetett bevételeimet?

Az elektronikus pénz használatának számviteli szabályait összefoglaltuk a Könyvelési Tájékoztatóba.

Banki átutalás

Mit jelent a Banki átutalás?

Amennyiben a Barion tárcádban tárolt pénzt számlapénzzé szeretnéd tenni, úgy a Banki átutalás funkcióval bármilyen – akár magyar, akár külföldi – számlaszámra átutalhatod egy részét vagy akár az egészét. Ezt a folyamatot hívjuk Banki átutalásnak. A visszaváltott pénzt pedig a bankszámládról akár készpénz formájában is felveheted.

Fontos! Mivel a folyamat a gyakorlatban egy banki utalásnak felel meg, ezért annak költségei is adódnak. Ezeket a Kondíciós Listábantekintheted meg.

Hogyan tudok pénzt utalni?

A Barion tárcádban tárolt pénz közvetlen módon számlapénzzé alakíthatod a Banki átutalás funkcióval. Ez a művelet egy banki utalásnak felel meg, ahol a célszámla bármely magyar vagy külföldi banknál vezetett számla lehet. A Barionban tárolt pénz közvetlenül nem váltható vissza készpénzre, de a bankszámládra visszaváltott pénzt onnan a már megszokott módon készpénz formájában felveheted. Az utaláshoz kattints a tárcádban a Banki átutalás gombra, és megjelenik az utalási felület. Itt add meg az utalás összegét, a többi szükséges adatot, illetve opcionálisan a megjegyzést, majd kattints a Banki utalás indítása gombra. Ezután megjelenik egy megerősítő ablak, ahol átnézheted a visszaváltás részleteit. Ha esetleg hibát találsz, a Mégsem gombra kattintva visszaléphetsz, ha pedig minden rendben, kattints az Visszaváltom gombra, és kész is vagyunk! Fontos! Mivel a visszaváltási folyamat a gyakorlatban egy banki utalásnak felel meg, ezért annak költségei is adódnak. Ezeket a Kondíciós Listában tekintheted meg.

Hogyan tudok külföldi bankszámlára utalni pénzt?

Ugyanúgy, mintha belföldre utalnék, csak meg kell adnod még néhány extra adatot. A banki átutalás felületen a Kedvezményezett bankjának országa legördülőben válaszd ki az országot, majd add meg még a bankszámlaszám típusát, a kedvezményezett címét, és a bankjának a nevét és a címét. Ezen túl minden ugyanúgy működik.

Van díja a visszaváltásnak?

Igen, van, mert visszaváltáskor egy banki utalás történik, aminek sajnos költsége van. Mind a belföldi, mind a külföldi bankszámlára történő visszaváltásra vonatkozó díjainkat a Kondíciós Listában találod.

Van banki átutalásnál minimum összeg?

Akár 1,-Ft-ot is átutalhatsz, de az utalás díját minden összegre felszámoljuk, így ha például valamiért 1,-Ft-ot váltanál vissza, akkor is 51,-Ft kerül levonásra a számládról.

Mennyi idő alatt érkezik meg a bankszámlára a pénz a banki utalás után?

A visszaváltások teljes átfutási ideje jellemzően 1-2 óra, ám bizonyos esetekben ez akár pár munkanap is lehet.

Amennyiben beazonosítod a tárcád, a visszaváltások átfutási ideje is lerövidül. Az azonosításról itt olvashatsz bővebben:

Ha külföldi számlaszámra utalsz, a teljes átfutási idő akár 3-5 munkanap is lehet.

Mit jelent a sikertelen banki átutalás?

Előfordulhat, hogy utaláskor hibás bankszámlaszámot adsz meg – természetesen mindent megteszünk, hogy ez ne forduljon elő, így többek között ellenőrizzük a bankszámlaszám formátumát. Ha a banki átutalás valamilyen okból mégsem teljesül, az utalás sikertelen lesz, és a pénzed visszaérkezik hozzánk. Ilyen esetben az utalás összegét annak visszaérkezésekor – az utalási díjjal csökkentve – jóváírjuk a tárcádban.

Mit tegyek, ha rossz számlaszámra utaltam a pénzem?

Amennyiben a banki utaláskor véletlenül létező, de téves számlaszámot adtál meg, úgy az utalás arra a számlaszámra fog megtörténni. Ha netán így járnál, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot a Segítség menüpontban, és segítünk a probléma megoldásában. Ugyanakkor tudnod kell, hogy a bankok a megbízás visszavonásért (ideértve a visszahívást is) díjat számítanak fel, amely téged terhel. Nagyon fontos tehát, hogy a banki átutaláskor a számlaszámot ellenőrizd.

Tipp: a mai modern böngészők az űrlapok szövegmezőibe begépelt adatokat a következő kitöltéskor felajánlják (kivéve, ha ezt a funkciót kifejezetten letiltottad a böngésződben). Érdemes tehát ezt a funkciót ezen az űrlapon is használni, hiszen így csak egyszer szükséges alaposan ellenőrizned a számlaszámot, a következő banki átutalások során már be sem kell azt gépelned azt.

Tudok utalni közvetlenül PayPal számlára?

Ez a funkció jelenleg nem elérhető. Amennyiben szeretnél PayPal számlára utalni, azt úgy tudod megtenni, hogy először bankszámlára utalod a kívánt összeget, majd bankszámláról utalod a PayPal számlára.

Megszüntetés

Hogyan tudom megszüntetni a Barion tárcám?

Amennyiben meg kívánod szüntetni a Barion tárcád, úgy azt a tárcádba belépve a Tárcám menüpont alatt, a Megszüntetés oldalon teheted meg bármikor, díjmentesen. Amennyiben a tárcádban van pénz, úgy azt visszaváltjuk neked a megszüntetéssel egyidejűleg bekért bankszámlaszámra.

Fontos! Amíg van függőben lévő pénzküldésed, addig nem szüntetheted meg a tárcád.

Amennyiben elfelejtetted a jelszavad, beállíthatsz új jelszót, az "elfelejtettem a jelszavam" lehetőséggel, mely során a biztonsági kérdést kell megválaszolni, melyet te állítottál be, amikor aktiváltad a tárcád.

Amennyiben a biztonsági kérdésre adott választ is elfelejtetted, abban az esetben, mivel mind a jelszót, mind a biztonsági kérdésre adott választ oly módon tároljuk, hogy – természetesen – a mi dolgozóink sem férnek hozzájuk, ezért ennek a megmondásában, vagy megváltoztatásában nem tudunk segíteni. Ilyen esetben ügyfélszolgálatunk - kérésed alapján - tud segíteni megszüntetni a tárcát. Ehhez kérünk, írj egy e-mail a regisztrált e-mail címről a [email protected] e-mail címre, melyben kéred a tárca megszüntetését.

Van díja a megszüntetésnek?

Nincs, és nem is lesz.

Meg szeretném szüntetni a Barion tárcám, de valamiért nem tudom, miért?

Addig nem tudod megszüntetni a tárcád, amíg még van függőben lévő pénzküldésed. Amint a címzett(ek) felveszi(k) a pénzt, vagy ennek az egyhetes határideje letelik, a megszüntetésnek nem lesz semmi akadálya.

A megszüntetés további feltétele, hogy az esetleges felmerülő díjra elég összeg álljon rendelkezésre a tárcádban. Ha ez nem teljesül, de mindenképpen meg szeretnéd szüntetni a tárcád, töltsd fel a megszüntetéshez szükséges díjat, vagy kérd meg egy barátod, hogy küldjön neked annyi pénzt! Utána már nincs akadálya a megszüntetés kérésének.

Mennyi idő alatt érkezik meg a bankszámlámra a pénz a megszüntetéskori visszaváltás után?

A visszaváltások teljes átfutási ideje jellemzően 1-2 óra, ám bizonyos esetekben ez akár pár munkanap is lehet.

Amennyiben beazonosítod a tárcád, a visszaváltások átfutási ideje is lerövidül. Az azonosításról itt olvashatsz bővebben:

Ha külföldi számlaszámra utalsz, a teljes átfutási idő akár 3-5 munkanap is lehet.

Mi történik, ha a megszüntetéskori visszaváltás sikertelen?

Előfordulhat, hogy visszaváltáskor hibás bankszámlaszámot adsz meg – természetesen mindent megteszünk, hogy ez ne forduljon elő, így többek között ellenőrizzük a bankszámlaszám formátumát. Ha a banki átutalás valamilyen okból mégsem teljesül, a visszaváltás sikertelen lesz, és a pénzed visszaérkezik hozzánk. Ilyenkor azt már nem tudjuk jóváírni a megszüntetett Barion tárcádban, ezért ún. felelős őrzésbe vesszük. A felelős őrzésbe vett pénzed havonta a kondíciós listában közzétett Felelős őrzés díjának megfelelő összeggel csökken. Az összeg kiutalásáról személyesen, a jelszavad és a biztonsági kérdésre adott válaszod helyes megadását követően (ne aggódj, nem szükséges megmondanod, csak begépelned) rendelkezhetsz. Ha sikertelenül váltottál vissza, mindenképp vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a [email protected] e-mail címen vagy a 06-1-464-7099-es telefonszámon munkanapokon 9:00-17:00 és csütörtökön 10:00-18:00 óra között.

Limitek, személyes azonosítás

Milyen limitek vannak a Barionban és miért van ezekre szükség?

A Barionba limiteket kellett beépítenünk a 2007. évi CXXXVI. törvény (a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról) betartása végett. A rendszerben három limit van: a feltöltési, a visszaváltási és a tranzakciós limit - ezekről lejjebb bővebben is olvashatsz. A limitek állapotát a Barionban folyamatosan nyomon is követheted, de amennyiben véletlenül mégis túllépted valamelyiket, és a tárcád emiatt felfüggesztésre került, vagy csak szeretnéd, hogy ezek a limitek ne vonatkozzanak rád, gyere be hozzánk személyes beazonosításra, vagy kérj távazonosítást.

Mit jelent a feltöltési limit?

Amennyiben korábban nem kerültél beazonosításra, úgy egy naptári évben legfeljebb 650 000,-Ft, azaz hatszázötvenezer forinttal töltheted fel a Barion tárcád. A Barionban folyamatosan nyomon követheted, hogy a limithez képest hogy állsz.

Mit jelent a visszaváltási limit?

Amennyiben korábban nem kerültél beazonosításra, úgy egy naptári évben legfeljebb 260 000,-Ft, azaz kettőszázhatvanezer forintot válthatsz vissza a Barion tárcádból. A Barionban folyamatosan nyomon követheted, hogy a limithez képest hogy állsz.

Mit jelent a tranzakciós limit?

Amennyiben korábban nem kerültél beazonosításra, úgy huszonnégy órán belül legfeljebb 3 600 000,-Ft, azaz hárommillió-hatszázezer forint értékben indíthatsz tranzakciót Barion egyenleged terhére. A Barionban folyamatosan nyomon követheted, hogy a limithez képest hogy állsz.

Hol tudom megnézni, hogy hogyan állnak a limitjeim?

A Barion tárcádba belépve a baloldali menüben a Tárcám menüpont alatt találod a Limiteket.

A tárcám fel lett függesztve. Mit tegyek?

A Barion tárcád a rendszerbe beépített limit bármelyikének átlépésekor automatikusan felfüggesztésre kerül. Ilyen esetben vagy gyere be hozzánk személyes beazonosításra, vagy kérj távazonosítást a felfüggesztés feloldásához! Bármelyiket választod, keresd ügyfélszolgálatunkat.

Kérjük, hogy a személyes azonosításhoz foglalj előre időpontot telefonon, vagy jelzed a szándékod a tárcádban a Segítség menüpontban vagy a [email protected] e-mail címen. Telefonos ügyfélszolgálatunkat eléred a 06-1-464-7099-es telefonszámon, munkanapokon 9:00-17:00 és csütörtökön 10:00-18:00 óra között.

Amennyiben személyesen jönnél be irodánkba, azt előzetes telefonos egyeztetést követően munkanapokon 9:00-16:00 óra között teheted meg. Irodánk címe: 1117 Budapest, Infopark sétány 1. 5. emelet.

Mi az a személyes beazonosítás, és hogy működik?

A személyes beazonosítás során meggyőződünk arról, hogy tényleg Te vagy-e az, aki az adott e-mail címmel regisztrált Barion tárcát használja. Amikor bejössz hozzánk, megkérünk, hogy írd be a jelszavad (nem kell megmondanod!), majd elkérjük néhány személyes adatod és okmányaid. Ha cégként vagy non-profit szervezetként regisztráltál, úgy a szokásos céges papírokra (lásd alább) is szükséged lesz. Ezután az ügyintézőnk ellenőrzi, hogy minden rendben van-e, és ha igen, fel is oldja a felfüggesztést.

Kérjük, hogy a személyes azonosításhoz foglalj előre időpontot telefonon, vagy jelzed a szándékod a tárcádban a Segítség menüpontban vagy a [email protected] e-mail címen. Telefonos ügyfélszolgálatunkat eléred a 06-1-464-7099-es telefonszámon, munkanapokon 9:00-17:00 és csütörtökön 10:00-18:00 óra között.

Mit kell magammal hozni a személyes beazonosításra, ha magánszemélyként regisztráltam?

Ha magyar állampolgár vagy:

 • személyi igazolvány, és amennyiben van, lakcímkártya,
 • vagy útlevél és lakcímkártya,
 • vagy jogosítvány és lakcímkártya

Ha külföldi állampolgár vagy:

 • útlevél,
 • vagy személyi igazolvány,
 • vagy érvényes tartózkodási engedély, bevándorlási engedély

Mit kell magammal hozni a személyes beazonosításra, ha cégként vagy non-profit szervezetként regisztráltam?

Ha céges vagy non-profit Barionod van, a céges iratokon kívül szükséges a képviselők személyes beazonosítása is – nekik ugyanazon okmányok kellenek, mint egy magánszemélynél. Fontos, hogy együttes képviseleti jog esetén az összes képviselő azonosítása kötelező!

Mivel személy beazonosításáról van szó, így ez meghatalmazott útján nem lehetséges, kérjük, hogy minden esetben a céges iratokban megadott aláírásra jogosult képviselő(k) jöjjenek be a beazonosításra!

Az azonosításhoz szükséges továbbá a Barion tárca jelszavának ismerete.

A szükséges céges dokumentumok szervezettípusként eltérőek. Amennyiben beazonosításra jönnél cégként, akkor letölthető a Céges beazonosításhoz szükséges iratok listája .

Az iratokat EREDETI PÉLDÁNYBAN kérjük bemutatni, másolatot nem tudunk elfogadni! A legtöbb cégforma esetén szükséges közhiteles, 30 napnál nem régebbi cégkivonat bemutatása. Közhiteles kivonat elektronikus formában ezen az oldalon is elérhető például: http://www.cegtalalo.hu/cegdokumentum/e-kozhiteles-cegkivonat-minta.

Mi az a távazonosítás, és hogyan működik?

A távazonosítás során ugyanazokra a dokumentumokra van szükség, mint a személyes beazonosításkor, ekkor azonban nem szükséges személyesen megjelenni az irodánkban.

Ha távazonosítást szeretnél, ezt írd meg e-mailben az [email protected] címre, a leveledhez csatold a szükséges dokumentációt (szükséges a képviselő személyes okmányainak elküldése, illetve a következő listában található egyéb dokumentumok: Céges beazonosításhoz szükséges iratok listája ), mi ezek alapján elkészítjük és visszaküldjük a távazonosítási adatlapot. Az eredeti dokumentációval és a kinyomtatott adatlappal ezek után fel kell keresni egy közjegyzőt, aki hitelesíti a szükséges papírokat, majd ezeket postázni kell a címünkre. Amint beérkezik hozzánk a dokumentáció, a szükséges adminisztráció után a Barion tárca azonosított lesz.

Használat

Hogyan tudom megnézni a tárcám történetét?

A baloldali menüben válaszd a Történet menüpontot, itt láthatod az összes tranzakciódat. Ha valamelyiknek érdekelnek a részletei, kattints az adott tranzakció sorának jobb oldalán lévő részletek ikonra, vagy koppints rá a mobil applikációnkban!

Hogyan tudom szűrni a tárcám történetét időpont alapján?

A tranzakciós történetet tartalmazó lista fölött találsz egy csúszkát. A csúszka két végén látható dátumok a szűrt időpont elejét és végét jelzik, ami alapértelmezetten az elmúlt egy év. A dátumok jobbra-balra húzásával beállíthatod a téged érdeklő, szűkebb időszakot. (Ez a funkció a web-es felületünkön érhető el.)

Hogyan tudok egy vagy több napot lekérdezni?

Egy vagy több napra vonatkozó forgalmat, a történet menüponton belül két módon tudod lekérdezni:

 • csúszkát az adott intervallumra állítod,
 • a "tölcsér" ikonra kattintva a dátumokra szűrsz.

A webes felület és az export a beállított szűréseket tartalmazza.

Arra figyelj, hogy a tölcsér ikonnál beállított szűrés felülírja a csúszkát, ha nem törlöd, akkor azon beállítások alapján készül el az export.

Itt látható egy példa, ahol augusztus 22-ei napra szűrtünk a "tölcsér" segítségével. Fontos, hogy a dátumoknál a „2016.08.22” az igazából „2016.08.22 00:00 óra”-ként értelmeződik, ezért 2016.08.23. lett megadva záró dátumként, ami pedig értelemszerűen 2016.08.23 00:00 óra.

Napireport.png

A történet oldalon listázott tranzakcióknál van lehetőség a sorba rendezésre?

Igen, van. A lista fejlécében szereplő oszlop címekre kattintva (pl. Kitől?/Kinek?) az adott mező alapján csökkenő vagy növekvő sorba rendezheted a tranzakciókat. A rendezést természetesen a tranzakció fajtája, dátuma és összege alapján is megteheted. (Ez a funkció a web-es felületünkön érhető el.)

Tipp: amennyiben egy adott tranzakciót keresel, úgy az oszlopcímekben a tölcsér ikonra kattintva speciális szűrési lehetőségeket is választhatsz.

Hogyan tudom az adataimat módosítani?

Személyes adataidat a Barion tárcádba belépést követően, a Tárcám alatti Adatmódosítás menüpontban változtathatod meg.

Hogyan tudom a jelszavamat módosítani?

Jelszavadat a Barion tárcádba belépést követően, a Tárcám alatti Jelszómódosítás menüpontban változtathatod meg. A változtatáshoz a régi és új jelszavak megadásán felül az általad kiválasztott biztonsági kérdésre is válaszolnod szükséges. Ezt követően küldünk neked egy e-mailt, amelyben megtalálod az új jelszó aktiválásához szükséges további információkat!

Fontos! Amíg nem aktiválod az új jelszavad, addig a régi lesz érvényes.

Elfelejtettem a jelszavam, mit tegyek?

A Barion főoldalán, a jelszó mezőben található kérdőjelre kattintva az Új jelszó igénylése oldalra jutsz. A regisztrációhoz használt e-mail címed és az ellenőrző kód megadása után egy e-mailt küldünk a számodra. Az e-mailben kattints a linkre, majd add meg az új jelszavad és a választ a biztonsági kérdésre! Ezután nincs más dolgod, mint bejelentkezni az új jelszavaddal!

Nem tudom a választ a biztonsági kérdésre, mit tegyek?

Jelszómódosításhoz elengedhetetlen a regisztrációkor általad kiválasztott biztonsági kérdésre a válasz a visszaélések elkerülése végett. Amennyiben ezt mégis elfelejtetted, személyes beazonosítás után van lehetőség új biztonsági kérdés választására és válasz megadására, ehhez vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal, a [email protected] e-mail címen vagy a 06-1-464-7099-es telefonszámon munkanapokon 9:00-17:00 és csütörtökön 10:00-18:00 óra között.

Hogyan tudom letiltani a Barion tárcám, ha valaki visszaélt azzal?

A Barion tárcád telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül vagy a tárcádban is le tudod tiltani. Előbbi esetben hívd a 06-1-464-7099-es telefonszámot, míg utóbbiban a Tárcám alatti a Letiltás menüpontot szükséges választanod. Itt a régi és egy új jelszón felül az általad kiválasztott biztonsági kérdésre is meg kell adnod a választ. A letiltást követően semmilyen módon nem tudsz belépni a tárcádba mindaddig, amíg nem aktiválod az új jelszavad. Ehhez amennyiben a telefonos letiltás során kéred, illetve ha a tárcádon belül magad végzed a letiltást, úgy egy e-mailt is küldünk neked, benne az új jelszó aktiválásához szükséges linkkel. Ha netán nem kapod meg ezt a levelet, vagy a telefonos letiltáskor kéred, hogy ne küldjünk neked ilyet, úgy bármikor kezdeményezheted a tárcád újraaktiválását egy új jelszó igénylésével is a főoldalon, a jelszó mezőben található kérdőjelre kattintva.

Barion könyvelése

Az elektronikus pénz használatának számviteli szabályait összefoglaltuk a Könyvelési Tájékoztatóba.

Parkolás

Mi kell ahhoz, hogy Barionnal tudjak parkolni?

Szükséged lesz egy Barion tárcára, és a mobiltelefonodra le kell tölteni a Barion alkalmazást.

Regisztrálni a Barion oldalán tudsz, asztali gépen és mobilon egyaránt.

A Barion alkalmazást pedig letöltheted a

Az alkalmazás jelenleg Android 2.3.3-tól és iOS 7.0-tól érhető el. A Windows Phone alkalmazás megjelenése hamarosan várható!

Hogyan tudok Barionnal parkolást indítani?

Miután a mobilodon elindítod a Barion alkalmazást és bejelentkezel, koppints a felső sávban lévő P betűre, vagy a menüben válaszd ki a Parkolás lehetőséget. Ha még nem parkoltál, az új rendszám felvétele űrlapra kerülsz: itt add meg a rendszámot, a jármű országát és típusát, majd koppints a jobb felső sarokban a Tovább ikonra. Ha már parkoltál korábban a Barion alkalmazással, válaszd ki, hogy melyik korábban használt rendszámú járművel parkolsz, add meg a parkolási zóna számát, koppints a jobb felső sarokban a Tovább ikonra, és a parkolásos már el is indult! Erről a következő képernyőn kapsz visszaigazolást a parkolás részleteivel együtt.

Hogyan tudom leállítani a parkolást?

A Történet oldalon koppints a leállítandó parkolásra, ekkor láthatod az adott parkolás részleteit. A felső sávban kattints a Stop ikonra, ezután láthatod a visszajelzést a parkolás sikeres leállításáról és a parkolás részleteiről, illetve választhatsz, hogy kérsz-e számlát a parkolásról.

Hogyan kérhetek számlát a parkolásról?

Amikor leállítod a parkolást, a felugró ablakban a Kérsz számlát a parkolásodról? kérdésre válaszd a Kérek lehetőséget, és a Számlázási adatok oldalra kerülsz. Ha már parkoltál korábban és kértél számlát, vagy a Barion tárcádban megadtad az adatokat, ez már ki lesz töltve, de természetesen megváltoztathatod. Itt lehetőséged van beállítani, hogy az ekkor megadott adatok legyenek az alapértelmezett számlázási adatok. A kiállított e-számla a Barion tárca regisztrációjakor megadott e-mail címre kerül kiküldésre.

Utólag kérhetek számlát a parkolásról?

Igen, de figyelembe kell venni, hogy számlát a jogszabályi előírások alapján kizárólag a parkolás napján áll módunkban kiállítani. Amennyiben ezt nem tetted meg, úgy utólag nem áll módunkban számlát kiállítani.

Hogyan kérhetek utólag számlát a parkolásról?

Ha elfelejtettél számlát kérni a parkolásról, akkor ezt utólag kizárólag a parkolás napján pótolhatod. Ezt úgy teheted meg, hogy az alkalmazásban kiválasztod az adott parkolást, majd a jobb felső sarokban lévő Számla ikonra koppintasz.

Lehet egyszerre több parkolásom?

Bármennyi parkolásod futhat egyszerre, ám egy rendszámmal értelemszerűen csak egy parkolást indíthatsz. Amennyiben többen parkoltok egy helyen, akkor megteheted, hogy az összes járműre te indítod a parkolást.

Elgépeltem a rendszámom, mit csináljak?

Ha véletlenül elírtad a rendszámot, és még nem indítottad el a parkolást, a rendszámra koppintva módosíthatod azt még az indítás előtt. Amennyiben már elindítottad a parkolást, gyorsan állítsd le! Ha ezt a parkolás indítását követő egy percen belül teszed meg, akkor ez nem került neked semmibe. A leállítás után nincs más dolgod, indíts el egy új parkolást a helyes rendszámmal.

Tudok külföldi rendszámmal parkolni?

Igen, tudsz. Amikor az új rendszámot rögzíted, a listából válaszd ki a járműved országát – ez a világ bármely országa lehet, add meg a rendszámot, és minden ugyanúgy megy tovább, mintha magyar rendszámú lenne.

Korábban egy adott zónában kedvezménnyel parkolhattam, ez így marad akkor is, ha Barionnal parkolok?

Igen! A rendszámod és a hozzá járó kedvezmény továbbra is regisztrálva marad a parkolási rendszerben, így ugyanannyiért parkolhatsz, mint eddig, függetlenül attól, hogy milyen alkalmazást használsz a parkoláshoz.

Mi az a kényelmi díj?

A kényelmi díj a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által meghatározott nagykereskedelmi tranzakciós díj (40,-Ft) és a viszonteladónként eltérő profit (ez a Barionnál 10,-Ft) összege. Ha Barionnal parkolsz, ez így 50,-Ft parkolásonként – ez jóval alacsonyabb, mint más viszonteladóknál.

Mi történik a Barionba töltött pénzemmel, ha mégsem szeretnék ezen keresztül parkolni?

Szemben más szolgáltatókkal a Barion egy univerzális fizetőeszköz, nem csak parkolásra használhatod: küldhetsz pénzt az ismerőseidnek, vagy vásárolhatsz vele: egyre bővülő elfogadóhelyeink listáját a Barion weboldalán követheted. Ha nem szeretnéd használni, az egyenleged vissza is válthatod tetszőleges bankszámlára.

Ha nem küld SMS-t az alkalmazás, és nem is indít hívást, akkor hogyan történik a parkolás?

Minden, a parkolással kapcsolatos kommunikáció internetkapcsolaton keresztül történik.

Mi történik, ha nincs internet?

Ebben az esetben nem tudsz parkolást indítani vagy leállítani. Ugyanakkor, ha bármilyen okból nincs internetkapcsolat, akkor valószínűleg mobilhálózat sincs, így SMS-sel vagy telefonhívással sem tudnál parkolni.

A parkoláshoz folyamatos internetkapcsolat szükséges?

Nem, internetkapcsolat csak a parkolás indításakor és leállításakor szükséges, illetve ha menet közben ránézel az alkalmazásra, hogy mennyinél jár a parkolásod.

Mit tegyek, ha nem tudom leállítani a parkolásom?

Ha bármilyen okból nem tudod leállítani a parkolásod, hívd az ügyfélszolgálatunkat a 06-1-464-7099-es telefonszámon munkanapokon 9:00-17:00 és csütörtökön 10:00-18:00 óra között.

Érvényes parkolásom volt folyamatban, mégis megbüntettek, mit tegyek?

Amennyiben folyamatban volt érvényes Barion parkolásod és mégis megbüntettek, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a 06-1-464-7099-es telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen, illetve egyeztess a parkolótársasággal.

ZÓNAHATÁRON parkolás – Mi a teendő, ha rossz zónakódot választottál?

Előfordulhat, hogy egyes parkolóhelyeken, több zónát is érzékel az alkalmazás, amiből nekünk kell kiválasztani a megfelelőt. Amennyiben véletlen rosszul választanánk és emiatt megbüntetnek, akkor érdemes a fizetési meghagyás alján megadott ügyfélszolgálat felé írásban, 5 munkanapon belül jelezni, hogy fizettünk parkolást, de rossz zónában. Csatolni kell a fizetési felszólítás másolatát és szükség lesz az parkolásunk azonosítójára is. Ezek után az ügyfélszolgálat kivizsgálja az ügyet és dönt, hogy esetünkben méltányolható-e a hiba, és eltekintenek-e a büntetés behajtásától.

ZÓNAHATÁRON parkolás - Mi a helyzet, ha nem jön válasz 15 naptári napon belül és már a magasabb büntetési díjat kell befizetni?

Érdemes kiszámolni, hogy mikor jár le a 15 naptári nap, és amennyiben nem jön addig válasz, akkor az utolsó napon befizetni az alacsonyabb, 15 naptári napon belül fizetendő büntetés díját. Ilyenkor, ha méltányosságból elengedik a büntetést, akkor a befizetett összeget is visszakapjuk.

Azt az üzenetet kapom, hogy "Nem kell fizetned a parkolásért egészen eddig:" – ez mit jelent?

Olyankor tudsz csak parkolást indítani egy zónában, amikor ott díjköteles időszak van. Ilyen üzenetet akkor kaphatsz, ha már, vagy még nem kell fizetned az adott zónában. Tájékoztatásul kiírjuk az üzenetben még, hogy mikortól kell fizetned – ne felejtsd el elindítani a parkolást ekkor!

Azt az üzenetet kapom, hogy "Ezzel a járműkategóriával nem indítható parkolás a megadott zónában" – ez miért van?

Egyes parkolási zónákban korlátozott, hogy milyen típusú járművel engedélyezett ott a parkolás. Ezt az üzenetet akkor láthatod, ha az adott zónában nem megengedett a parkolás az általad megadott járműkategóriával.

Járműkategóriák:

 • N1:3,5t megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó tehergépkocsi
 • N2:3,5t megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsi

Azt a hibaüzenetet kapom, hogy "Már folyamatban van egy parkolásod" – ez mit jelent?

Egy rendszámmal egyszerre csak egy parkolásod lehet folyamatban. Ezt akkor írja ki az alkalmazás, ha azzal a rendszámmal, amit megadtál, már folyamatban van egy parkolásod – pl. előfordulhat, hogy átmentél egy másik zónába, és elfelejtetted a korábbi parkolásod leállítani.

Azt a hibaüzenetet kapom, hogy "Nincs elég pénz a Barion tárcádban ahhoz, hogy a parkolást elindítsd" – ez mit jelent?

Egy parkolás indításához rendelkezned kell bizonyos összeggel, a parkolás is csak az előre feltöltött egyenlegedből vonható le. Ez az összeg parkolási zónától függ. Ha ezt írja ki az alkalmazás, az azt jelenti, hogy az adott zónához tartozó minimum összegnél alacsonyabb a Barion egyenleged. A feltöltési lehetőségekről bejelentkezés után a Feltöltés menüpontban tájékozódhatsz.

Azt a hibaüzenetet kapom, hogy "Hiba lépett fel a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerrel történő kommunikáció során, a parkolási műveletet nem tudtuk végrehajtani" – ez mit jelent?

A Barion rendszere a parkolások során a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerrel kommunikál. Előfordulhat, hogy a rendszerek közötti kommunikáció során hiba történik, ekkor a parkolási műveletek (indítás, leállítás) végrehajtása sikertelen. Ilyen esetben javasoljuk, hogy a műveletet próbáld újra egy kicsit később.

Azt a hibaüzenetet kapom, hogy "Barion kommunikációs hiba" – ez mit jelent?

A mobilalkalmazás valamilyen okból nem tud kommunikálni a Barion rendszerrel. Ilyen esetben javasoljuk, hogy a műveletet próbáld újra egy kicsit később.

Barion elfogadóhelyek - Speciális rendszerek

Meska

A Meska piactér modellben működő elfogadóhelyünk, ahol a kereskedők egyenesen a vásárlóktól fogadhatnak fizetéseket.

Íme az ezzel kapcsolatos tájékoztató: Meska használata Barion fizetéssel

Telenor MyTV

A Telenor MyTV Partnerünknél ismétlődő fizetés működik. Ez azt jelenti, hogy amikor előfizettél a szolgáltatásukra (regisztráltál, elfogadtad az ÁSZF-jüket), hozzájárultál, hogy havi rendszerességgel levonják a szolgáltatás díját a regisztrációkor használt bankkártyáról, vagy Barion egyenlegről. Amennyiben nem értesz egyet a terhelés jogosságával, vagy szeretnéd a szolgáltatást lemondani, akkor vedd fel velük a kapcsolatot a következő elérhetőségen: