Barion Smart Gateway bevezetés Don Pepe üzletvezetők részére

Innen: Barion Dokumentáció
Jump to navigation Jump to search

Kedves Don Pepe Tulajdonos/Üzletvezető!

Ez a doksi azért készült, hogy néhány perc alatt, könnyedén meg tudd tenni a szükséges lépéseket, hogy üzletedben is bevezetésre kerüljön a Barion Smart Gateway. A Barion Smart Gateway lehetővé teszi, hogy a vendégek, akik online rendelnek, bankkártyával - ,vagy akár Barion tárcájukból is - ki tudják egyenlíteni számlájukat. A Barion Smart Gateway előnyeiről bővebben itt olvashatsz: Barion Smart Gateway Előnyök

1. Lépés: Barion regisztráció

A folyamat első lépéseként nyiss egy Barion tárcát! Ezt egy perc alatt megteheted a secure.barion.com oldalon. Először válaszd ki a céges regisztrációt, majd töltsd ki a regisztrációs űrlapot. (Az elfogadóhely címét nem kötelező kitölteni.)

Fontos:Az email címet később nem tudod majd módosítani, mivel ez lesz a Barion tárcád azonosítója is egyben.

Barreg.png

Ezután kapsz egy e-mailt az aktivációs linkkel. Aktiváld a tárcád, és már kész is vagy!

Fontos: A biztonsági kérdésre adott választ jól gondold meg! Ha elfelejted a jelszót, akkor enélkül nem fogsz tudni hozzáférni Barion tárcádhoz!

2. Lépés: Barion elfogadóhely létrehozása

A Barion fizetés bekapcsolásához létre kell hoznod egy Barion elfogadóhelyet a tárcádban.

Rsmrtmerch.png

A https://secure.barion.com oldalon való bejelentkezést követően válaszd a "Elfogadóhely kezelése" menüpontot, majd a "Elfogadóhely létrehozása" gombra kattintva az űrlapon a következőket kell megadnod:

Elfltrh donpepe.png
  • Elfogadóhely neve:: Don Pepe ... (Pl. Don Pepe Budafoki, Don Pepe Menyecske...). Amikor vásárolnak nálad és Barionnal fizetnek, a Barion fizetési oldalon ez jelenik meg.
  • Elfogadóhely url-je:: http://www.donpepe.hu
  • Elfogadóhely visszahívási URL-je: http://www.donpepe.hu/fizetes.php?barionpay=1
  • Elfogadóhely visszatérési URL-je: http://www.donpepe.hu/fizetes.php?barionpay=1
  • Elfogadóhely leírása: add meg az elfogadóhelyed rövid leírását, pl. "Don Pepe Pécs étterem". Minimum 20, maximum 200 karakter.
  • Elfogadóhely avatarja: egy maximum 2 MB méretű képet tölthetsz fel, 200x200 pixelesre lesz átméretezve. Amikor vásárolnak nálad és Barionnal fizetnek, a Barion fizetési oldalon ez jelenik meg a felhasználónak. Az alábbi képet javaslom. (Először le kell tölteni, majd a saját számítógépről lehet kiválasztani.)
Donp avatar.png
  • Elfogadóhely kategóriája: válaszd ki az elfogadóhelyed kategóriáját, többet is választhatsz!

Az űrlap kitöltése után kattints az Új elfogadóhely létrehozása gombra, és készen is vagy! Az új elfogadóhelyedet megvizsgáljuk, és amennyiben mindent rendben találunk, engedélyezzük (erről, vagy az esetleges elutasítás okáról e-mailben és a Barion tárcádban is értesítünk). Az elfogadóhely jóváhagyása akár fél óra alatt, de egy munkanapon belül megtörténik.