A Barion Smart Gateway bankkártyás fizetési lehetőség bekapcsolása Viltor webshopban

Innen: Barion Dokumentáció
Jump to navigation Jump to search

Bármely webshopba egyszerűen lehet integrálni a Bariont, ám akiknek a Viltor-nál van webshopjuk, kényelmes helyzetben vannak, mert nagyjából öt perc alatt, mindenféle programozói tudás nélkül bekapcsolhatják a Bariont, mint fizetési lehetőséget. Bariont elfogadni ráadásul rendkívül kedvező:

 • Regisztráció: 0 Ft
 • Számlavezetési díj: 0 Ft
 • Barion fizetési lehetőség bekapcsolása: 0 Ft
 • Bankkártya elfogadása: 1 %
 • E-pénz elfogadása: ingyenes

1. Lépés: Barion regisztráció

Ha szeretnéd, hogy a vásárlóid Barionnal is tudjanak fizetni webshopodban, mindenek előtt nyiss egy Barion tárcát! Ezt egy perc alatt megteheted a barion.com oldalon. Válaszd ki, hogy magánszemélyként, vagy cégként regisztrálsz (amennyiben cégként kereskedsz a webshopodban, érdemes értelemszerűen a céges regisztrációt választani), töltsd ki a regisztrációs űrlapot, és a nagy részén már túl is vagy.

Barreg.png

Ezután kapsz egy e-mailt az aktivációs linkkel. Aktiváld a tárcád, és már kész is vagy!

2. Lépés: Barion elfogadóhely létrehozása

A Barion fizetés bekapcsolásához létre kell hoznod egy Barion elfogadóhelyet a tárcádban. Bejelentkezés után a baloldali menüben a Funkciók között találod az Elfogadóhely kezelése menüpontot. Az Elfogadóhely létrehozása gombra kattintva az űrlapon a következőket kell megadnod:

 • Elfogadóhelyneve: amikor vásárolnak nálad és Barionnal fizetnek, a Barion fizetési oldalon ez jelenik meg a felhasználónak, mint az elfogadóhely neve, ahol vásárolnak.
 • Elfogadóhely url-je: a saját domained, tehát a webshop címe, pl.: https://webshopom.viltor.hu
 • Elfogadóhely visszahívási URL-je: ezt a Viltor adja meg (pl.: https://webshopom.viltor.hu/barion.php?mod=ipn), ide a fizetés megtörténtéről küldünk információt. (Üresen hagyható.)
 • Elfogadóhely visszatérési URL-je: ide irányítjuk fizetés után a felhasználót, ezt is a Viltor adja meg (pl.: https://webshopom.viltor.hu/?mod=br_pg_ellenorzes), de lehet ez is a webshop címe.
 • Elfogadóhelyleírása: add meg az elfogadóhelyed rövid leírását, pl. "Használt hangszer kereskedés". Minimum 20, maximum 200 karakter.
 • Elfogadóhely avatarja: egy maximum 2 MB méretű képet tölthetsz fel, 200x200 pixelesre lesz átméretezve. Amikor vásárolnak nálad és Barionnal fizetnek, a Barion fizetési oldalon ez jelenik meg a felhasználónak.
 • Elfogadóhely kategóriája: válaszd ki az elfogadóhelyed kategóriáját, többet is választhatsz!
Elfogad.png

Az űrlap kitöltése után kattints az Új elfogadóhely létrehozása gombra, és készen is vagy! Az új elfogadóhelyedet megvizsgáljuk (ez munkaidőben jellemzően néhány órán belül megtörténik), és amennyiben mindent rendben találunk, engedélyezzük (erről, vagy az esetleges elutasítás okáról e-mailben és a Barion tárcádban is értesítünk).

3. Lépés: A webshop összekapcsolása a Barion elfogadóhellyel

Ehhez látogass vissza a Viltor honlapjára.

Fontos!

Érdemes tesztelni a rendszert, hogy vásárlóitok csak jó tapasztalatokkal gyarapodjanak. Létrehoztunk egy tesztkörnyezetet, ami teljesen úgy működik, ahogy az éles. Itt érhetitek el: http://test.barion.com.