A Barion Smart Gateway bankkártyás fizetési lehetőség bekapcsolása Unas webshopban

A Barion wikiből

Bármely webshopba egyszerűen lehet integrálni a Bariont, ám akiknek az Unas-nál van webshopjuk, kényelmes helyzetben vannak, mert nagyjából öt perc alatt, mindenféle programozói tudás nélkül bekapcsolhatják a Bariont, mint újabb fizetési lehetőséget. Bariont elfogadni ráadásul rendkívül kedvező:

1. Lépés: Barion regisztráció

Ha szeretnéd, hogy a vásárlóid Barionnal is tudjanak fizetni az Unas webshopodban, mindenek előtt nyiss egy Barion tárcát! Ezt egy perc alatt megteheted a barion.com oldalon. Válaszd ki, hogy magánszemélyként, vagy cégként regisztrálsz (amennyiben cégként kereskedsz a webshopodban, érdemes értelemszerűen a céges regisztrációt választani), töltsd ki a regisztrációs űrlapot, és a nagy részén már túl is vagy.

  • Tipp: A megfelelő email cím kiválasztása fontos, mivel ez a későbbiekben nem módosítható, hiszen ez lesz a Barion tárca egyedi azonosítója (olyan, mint egy bankszámlaszám)! A megadott email címre fogjuk küldeni az összes Barion üzenetet (pl. sikeres vásárlás, számlakivonat). A vásárlók is találkozhatnak majd ezzel a címmel, ha például a fizetési felületen lenyitják a vásárlás részleteit. Javasolt email cím példák: [email protected]; [email protected]
Barreg.png

Ezután kapsz egy e-mailt az aktivációs linkkel. Aktiváld a tárcád, és már kész is vagy!

2. Lépés: Barion elfogadóhely létrehozása

A Barion fizetés bekapcsolásához létre kell hoznod egy Barion elfogadóhelyet a tárcádban. Bejelentkezés után a baloldali menüben találod az Elfogadóhely kezelése menüpontot. Az Elfogadóhely létrehozása gombra kattintva az űrlapon a következőket kell megadnod:

  • Elfogadóhely neve: amikor vásárolnak nálad és Barionnal fizetnek, a Barion fizetési oldalon ez jelenik meg a felhasználónak, mint az elfogadóhely neve, ahol vásárolnak.
  • Elfogadóhely url-je: ha van saját domained, értelemszerűen az, ha nincs, alapbeállításként a http://webshopom.unas.hu, ahol a webshopom értelemszerűen a webshop neve.
  • Elfogadóhely visszahívási URL-je: https://checkout.unas.eu/checkout_action.php?action=callback
  • Elfogadóhely visszatérési URL-je: https://checkout.unas.eu/checkout_action.php
  • Elfogadóhely leírása: add meg az elfogadóhelyed rövid leírását, pl. "Használt hangszer kereskedés". Minimum 20, maximum 200 karakter.
  • Elfogadóhely avatarja: egy maximum 2 MB méretű képet tölts fel, amely 200x200 pixelesre lesz átméretezve. Amikor vásárolnak nálad, a Barion fizetési oldalon ez is megjelenik a bal felső sarokban, amely emeli a vásárlói élményt.
  • Elfogadóhely kategóriája: válaszd ki az elfogadóhelyed kategóriáját, többet is választhatsz!
Elfogad.png

Az űrlap kitöltése után kattints az Új elfogadóhely létrehozása gombra, és készen is vagy! Az új elfogadóhelyedet megvizsgáljuk (ez munkaidőben jellemzően néhány órán belül megtörténik), és amennyiben mindent rendben találunk, engedélyezzük (erről, vagy az esetleges elutasítás okáról e-mailben és a Barion tárcádban is értesítünk).

  • Tipp: Bizonyosodj meg róla, hogy oldaladon az Általános Szerződési / Vásárlási Feltételek hozzáférhetőek, enélkül nem fogjuk jóváhagyni az elfogadóhelyet.

3. Lépés: Beállítás az Unas felületen

Ha ezeken túl vagy, be kell kapcsolnod a Barion fizetési lehetőséget az Unas adminisztrátori felületén. Bejelentkezés után válaszd a Beállítások alatt a Fizetés, Szállítás menüben a Bankkártyás fizetés lehetőséget.

3 fizkiv.PNG

Az Unas által kínált lehetőségek közül válaszd a Bariont! Kattints a Hozzáad gombra.

Fizhoz.PNG

Itt a legfontosabb beállítás, hogy meg kell adnod a Barion elfogadóhelyed Titkos azonosító-ját. Ezt a Barion tárcádban az Elfogadóhelyek kezelésénél az Elfogadóhelyed részletei-nél találod.

MrtmerchPOSkey 001.png

Ezt a titkos azonosítót másold be az Unas adminisztrátori felületén a Barion hozzáadásának oldalán a Barion bolt egyedi azonosítója (POS Key) mezőbe.

Poskey.PNG

A Payment gateway típusa mező alapértelmezett esetben is az „Új (v2)”, amely a bankkártya elfogadására is alkalmas fizetőkapunkat jelöli, ezért ezt ne változtassuk! A Barion-nál regisztrált email cím (Payee) mezőbe értelemszerűen írd be a megfelelő email címet. A többi beállítás (pl. Üzemmód, ÁFA mértéke, stb.) rajtad múlik. Add meg a szükséges adatokat, majd kattints a Ment gombra.

Ment.PNG

Szükséges továbbá a Barion fizetési módot a szállítási módokhoz hozzárendelni, amelyet a következő menüpontra kattintva tehetsz meg.

Unasszall.png

További teendőd nincsen, a vásárlók máris fizethetnek Barionnal is a webshopodban!

További információk: https://www.barion.com/hu/kereskedok/