A Barion Smart Gateway bankkártyás fizetési lehetőség bekapcsolása Shopstart webshopban

A Barion wikiből

Bármely webshopba egyszerűen lehet integrálni a Bariont, ám akiknek a Shopstart-nál van webshopjuk, kényelmes helyzetben vannak, mert nagyjából öt perc alatt, mindenféle programozói tudás nélkül bekapcsolhatják a Bariont, mint újabb fizetési lehetőséget. Bariont elfogadni ráadásul rendkívül kedvező:

1. Lépés: Barion regisztráció

Ha szeretnéd, hogy a vásárlóid Barionnal is tudjanak fizetni a Shopstart webshopodban, mindenek előtt nyiss egy Barion tárcát! Ezt egy perc alatt megteheted a barion.com oldalon. Válaszd ki, hogy magánszemélyként, vagy cégként regisztrálsz (amennyiben cégként kereskedsz a webshopodban, érdemes értelemszerűen a céges regisztrációt választani), töltsd ki a regisztrációs űrlapot, és a nagy részén már túl is vagy.

  • Tipp: A megfelelő email cím kiválasztása fontos, mivel ez a későbbiekben nem módosítható, hiszen ez lesz a Barion tárca egyedi azonosítója (olyan, mint egy bankszámlaszám)! A megadott email címre fogjuk küldeni az összes Barion üzenetet (pl. sikeres vásárlás, számlakivonat). A vásárlók is találkozhatnak majd ezzel a címmel, ha például a fizetési felületen lenyitják a vásárlás részleteit. Javasolt email cím példák: [email protected]; [email protected]
Barreg.png

Ezután kapsz egy e-mailt az aktivációs linkkel. Aktiváld a tárcád, és már kész is vagy!

2. Lépés: Barion elfogadóhely létrehozása

A Barion fizetés bekapcsolásához létre kell hoznod egy Barion elfogadóhelyet a tárcádban. Bejelentkezés után a baloldali menüben találod az Elfogadóhely kezelése menüpontot. Az Elfogadóhely létrehozása gombra kattintva az űrlapon a következőket kell megadnod:

  • Elfogadóhely neve: amikor vásárolnak nálad és Barionnal fizetnek, a Barion fizetési oldalon ez jelenik meg a felhasználónak, mint az elfogadóhely neve, ahol vásárolnak.
  • Elfogadóhely url-je: ha van saját domained, értelemszerűen az, ha nincs, alapbeállításként a http://webshopom.shopstart.hu, ahol a webshopom értelemszerűen a webshop neve.
  • Elfogadóhely visszahívási URL-je: üresen hagyható
  • Elfogadóhely visszatérési URL-je: üresen hagyható
  • Elfogadóhely leírása: add meg az elfogadóhelyed rövid leírását, pl. "Használt hangszer kereskedés". Minimum 20, maximum 200 karakter.
  • Elfogadóhely avatarja: egy maximum 2 MB méretű képet tölts fel, amely 200x200 pixelesre lesz átméretezve. Amikor vásárolnak nálad, a Barion fizetési oldalon ez is megjelenik a bal felső sarokban, amely emeli a vásárlói élményt.
  • Elfogadóhely kategóriája: válaszd ki az elfogadóhelyed kategóriáját, többet is választhatsz!
Elfogad.png

Az űrlap kitöltése után kattints az Új elfogadóhely létrehozása gombra, és készen is vagy! Az új elfogadóhelyedet megvizsgáljuk (ez munkaidőben jellemzően néhány órán belül megtörténik), és amennyiben mindent rendben találunk, engedélyezzük (erről, vagy az esetleges elutasítás okáról e-mailben és a Barion tárcádban is értesítünk).

  • Tipp: Bizonyosodj meg róla, hogy oldaladon az Általános Szerződési / Vásárlási Feltételek hozzáférhetőek, enélkül nem fogjuk jóváhagyni az elfogadóhelyet.

3. Lépés: Beállítás a Shopstart felületen

Ha ezeken túl vagy, be kell kapcsolnod a Barion fizetési lehetőséget a Shopstart adminisztrátori felületén. Az adminisztrációs felületen Rendelések modulon belül kattints a Fizetési módok menüpontra! Aktiváld a Barion fizetési módot, add meg a Barion fiókodhoz tartozó e-mail címed és a Barion felületéről másold be a POS Key mező értékét! Ügyelj arra, hogy éles Barion fiók használata esetén "n"-betű szerepeljen a Teszt (sandbox) fiók mezőben:

Shopstartutm.png

Ha mindent megcsináltál, amit a Barion elfogadóhely létrehozásakor kapott emailben található űrlapon felsoroltunk, akkor további teendőd nincsen, a jóváhagyást követően a vásárlók máris fizethetnek Barionnal is a webshopodban!

További információk: https://www.barion.com/hu/kereskedok/