A Barion Smart Gateway bankkártyás fizetési lehetőség bekapcsolása Corin webshopban

Innen: Barion Dokumentáció
Jump to navigation Jump to search

Bármely webshopba egyszerűen lehet integrálni a Bariont, ám akiknek az Corin-nál van webshopjuk, kényelmes helyzetben vannak, mert nagyjából öt perc alatt, mindenféle programozói tudás nélkül bekapcsolhatják a Bariont, mint újabb fizetési lehetőséget. Bariont elfogadni ráadásul rendkívül kedvező:

 • Regisztráció: 0 Ft
 • Számlavezetési díj: 0 Ft
 • Barion fizetési lehetőség bekapcsolása: 0 Ft
 • Bankkártya elfogadása: 1 %
 • E-pénz elfogadása: ingyenes

1. Lépés: Barion regisztráció

Ha szeretnéd, hogy a vásárlóid Barionnal is tudjanak fizetni az Corin webshopodban, mindenek előtt nyiss egy Barion tárcát! Ezt egy perc alatt megteheted a barion.com oldalon. Válaszd ki, hogy magánszemélyként, vagy cégként regisztrálsz (amennyiben cégként kereskedsz a webshopodban, érdemes értelemszerűen a céges regisztrációt választani), töltsd ki a regisztrációs űrlapot, és a nagy részén már túl is vagy.

Barreg.png

Ezután kapsz egy e-mailt az aktivációs linkkel. Aktiváld a tárcád, és már kész is vagy!

2. Lépés: Barion elfogadóhely létrehozása

A Barion fizetés bekapcsolásához létre kell hoznod egy Barion elfogadóhelyet a tárcádban. Bejelentkezés után a baloldali menüben a Funkciók között találod az Elfogadóhely kezelése menüpontot. Az Elfogadóhely létrehozása gombra kattintva az űrlapon a következőket kell megadnod:

 • Elfogadóhely neve: amikor vásárolnak nálad és Barionnal fizetnek, a Barion fizetési oldalon ez jelenik meg a felhasználónak, mint az elfogadóhely neve, ahol vásárolnak.
 • Elfogadóhely url-je: ha van saját domained, értelemszerűen az, ha nincs, alapbeállításként a http://webshopom.corinwebshop.com, ahol a webshopom értelemszerűen a webshop neve.
 • Elfogadóhely visszahívási URL-je: http://www.webshopom.corinwebshop.com/payment?m=barion&event=callback, ahol a webshopom értelemszerűen a webshop neve.
 • Elfogadóhely visszatérési URL-je: http://www.webshopom.corinwebshop.com/payment?m=barion&event=return, ahol a webshopom értelemszerűen a webshop neve.
 • Elfogadóhely leírása: add meg az elfogadóhelyed rövid leírását, pl. "Használt hangszer kereskedés". Minimum 20, maximum 200 karakter.
 • Elfogadóhely avatarja: egy maximum 2 MB méretű képet tölthetsz fel, 200x200 pixelesre lesz átméretezve. Amikor vásárolnak nálad és Barionnal fizetnek, a Barion fizetési oldalon ez jelenik meg a felhasználónak.
 • Elfogadóhely kategóriája: válaszd ki az elfogadóhelyed kategóriáját, többet is választhatsz!
Elfogad.png

Az űrlap kitöltése után kattints az Új elfogadóhely létrehozása gombra, és készen is vagy! Az új elfogadóhelyedet megvizsgáljuk (ez munkaidőben jellemzően néhány órán belül megtörténik), és amennyiben mindent rendben találunk, engedélyezzük (erről, vagy az esetleges elutasítás okáról e-mailben és a Barion tárcádban is értesítünk).

3. Lépés: Beállítás a Corin felületen

Ha ezeken túl vagy, be kell kapcsolnod a Barion fizetési lehetőséget az Unas adminisztrátori felületén. Bejelentkezés után válaszd a Beállítások alatt a Bolt beállítások menüben a Fizetés, számlázás lehetőséget.

Corin1.PNG

Keresd ki a Barion fizetési mód-ot, majd pipáld be a Barion fizetési mód bekapcsolása melletti jelölőnégyzetet, és írd be az email címedet a Barion felhasználói név-hez, amivel a barion.com-on regisztráltál.

Corin2.PNG

Már csak meg kell adnod a Barion elfogadóhelyed titkos azonosítóját. Ezt a Barion tárcádban az Elfogadóhelyek kezelésénél az elfogadóhelyed részleteinél találod. Végül kattints az Adatok mentése gombra.

MrtmerchPOSkey 001.png

További teendőd nincsen, a vásárlók máris fizethetnek Barionnal is a webshopodban!